Elérhetőségek

Klebelsberg Központ
Észak-Budapesti Tankerületi Központ

Cím: 1033 Budapest, Fő tér 1.
Telefon: (1)437 8868

Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Cím: 1031 Budapest, Arató Emil tér 1.
OM azonosító: 034848
Telefon/Fax: (1) 368-7818, (1) 430-0186
E-mail: aquincum-a@kszki.obuda.hu


Véletlenszerű Képek

Véget ért a Bozsik program idei szezonja
2014/2015 - Véget ért a Bozsik program idei szezonja
Képek: 5
febr17
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Nyílt nap a 2. évfolyamon

Szeretettel várjuk jelenlegi 2. évfolyamos tanulóink szüleit
a 2017. március 1-jén megrendezendő bemutató óráinkon.


Oszt. Óra Tantárgy Tanító Tanterem száma
2.a 08.00 Magyar nyelv Fogarassy Szabina 208
09.00 Matematika Fogarassy Szabina 208
2.b 08.00 Angol nyelv Rebekah Jayne Waalkes
Danhauser Ágnes
109a
211
09.00 Magyar nyelv Molnár Erzsébet 105
2.c 08.00 Matematika Villányiné Galatin Anna 202
09.00 Angol nyelv Ráczné Schanda Katalin
Herbály Katalin
209 (bal szárny)
202
2.d 08.00 Matematika Wenzel Réka 204
09.00 Angol nyelv Szentirmainé Pécsi Anna
Katalyn Ann Guichelaar
204
109a

febr17
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Ebédbefizetés

Étkezési díjak befizetésének következő időpontja (csak készpénzes)

2017. március 9. - 07.30-16.30-ig
2017. március 20. - 07.30-16.30-ig
febr17
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Busójárás a 6.b-ben

Teljes nézet
Ebben a tanévben Magyarországról tanulunk földrajz órákon. Most éppen a hungarikumokról készítettünk prezentációt angolul.

Osztálytársunk, Borka a mohácsi busójárásról tartott előadást. Ami különlegessé tette a bemutatóját, az az volt, hogy az apukája egy eredeti busó jelmezbe öltözve lépett be a terembe, és a kereplővel nagyon ránk ijesztett… De a pogácsa, amivel körbekínált minket feledtette ijedségünket.

K.D., J.P., R.N.
febr17
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Versenyeredmény

„Szép Magyar Beszéd” III. kerületi verseny

5-6. évfolyam
2. hely
Tárkányi Dániel 6.b
Felkészítő: Borvendégh Emőke
7-8. évfolyam
10. hely
Szigeti Diána 7.b
Felkészítő: Szabó Perpétua
Gratulálunk versenyzőinknek és felkészítő tanáraiknak!
febr16
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Versenyeredmény

Kerületi tanulmányi versenyek

Matematika
3. évfolyam
1. hely
Faragó Dániel 3.a
Felkészítő: Portörőné Lődi Erika
4. évfolyam
8. hely
Puskás Péter 4.c
Felkészítő: Sallainé Tóth Mária

Fizika 8. évfolyam
9. hely
Gotthard Zita 8.b
Felkészítő: Galajda János
Gratulálunk versenyzőinknek és felkészítő tanáraiknak!
febr16
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Hittanos szülői értekezlet

Kedves Szülők!

Szeretettel meghívom Önöket a 2017. március 1-én, 17:00 órai kezdettel tartandó szülői értekezletre, amelyen a hitoktatást szervező egyházak képviselői tájékoztatást adnak az érdeklődő szülőknek arról, hogy igény esetén a hit- és erkölcstan oktatást milyen módon szervezik meg iskolánkban a 2017/2018-as tanévben.
Kérem, hogy részvételi szándékukat február 27-ig jelezzék gyermekük osztályfőnökének.


Vogyeraczkiné Kovács Andrea
mb. intézményvezető

febr15
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Tüskevár szubjektív…

…avagy a tanító néni élményei egy projekt kapcsán


Teljes nézet
Mit tehet a tanító néni, ha egy olyan írót és művét szeretné bemutatni a gyerekeknek, amely ma nem túl divatos? Sokan próbálkoztak eltántorítani a feldolgozástól, de nem sikerült.

Fekete István Tüskevár című regénye olyan értékeket képvisel, amelyeket meg kell mutatni a mai fiatalságnak is. A feldolgozás módjában láttam a megoldás. A negyedik évfolyam második félévére úgy állítottam össze a tananyagot, hogy Magyarország legyen a téma, ezen belül pedig egy külön projekt, a Balaton.

A projekt első lépéseként hatalmas kreativitással találtak ki maguknak és társaiknak beceneveket, akárcsak a könyvbeli osztályban.
A félévi bizonyítványosztásnál az volt a kérésük, hogy ne fűzzek mondandót az eredményekhez, mert ők "guberálni" szeretnének.
Készítettünk Matula- és Berek-szótárt is, amely igazi gyöngyszemeket tartalmazott a régies szavakból, népi bölcsességekből.
Az akvarell-festés megtanítása külön felkészülést igényelt számomra is, a gyereknek pedig élménnyel teli kihívást.
Nem gondoltam, hogy három olyan prezentáció születik, amelyeket saját fényképekkel és élményekkel fűszerezve hoznak létre. Madarakról, növényekről, a Zala folyóról, a Bivalyrezervátumról készültek nagyszerű kiselőadások, tablók útikönyvek.

Összefoglalásként csoportmunkában alkották meg a gondolattérképeket, melyek a barátság, a tanulás, a természet és a berek valósága címszavakhoz kapcsolódtak. Az értékelés szempontjait a gyerekek választották.

Teljes nézet
Társasjáték készítéssel zárult a feldolgozás, amihez a csoportok a feladatokat, a táblákat és a bábukat is önállóan alkották meg. Az elkészült játékokat minden csoport kipróbálhatta, így értékelhették egymás munkáit.

A projekt zárásaként a regényből készített fekete-fehér mozifilmet néztük meg, is elnyerte a gyerekek tetszését.

Sok munka volt a felkészülés a projektre (háromszor olvastam el én is a könyvet ez idő alatt), de a megható, mulatságos és felemelő pillanatokért megérte!

Budai Judit tanító – 4.a
febr15
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Tüskevár projekt a 4.a-ban - 2.

Teljes nézet
Negyedik osztály második félévében kezdtünk el foglalkozni Fekete István Tüskevár című regényével. Ahogyan korábbi olvasmányainkat is feldogoztuk (nem éppen a szokványos módon), alig vártam, ezúttal milyen izgalmas feladatokat tartogat tanító nénink.

Először is projektháló – a vállalt feladatok térképszerű megjelenítése - készült, melyből az osztály minden tagjának legalább kettő egyéni munkát vállalnia kellett.
Én két PPT elkészítésére jelentkeztem, egyiket a Kányavári –szigetről, annak élővilágáról, a másikat a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkról. Mindezekben nagy segítségemre volt az is, hogy környezetismeret-órán éppen a vizek, tavak élővilágáról tanultunk.

Az általam vállalt másik két feladat két rajz elkészítése volt, szabadon lehetett rajzolnunk bármit, ami a regényben szerepelt, és nekünk a legjobban tetszett. Mivel az egyik kedvenc jelenetem a könyvben, amikor Gyula berúg, így az egyik képet én erről készítettem.
Rajzóra keretében megtanultam, hogyan kell akvarellt festeni. Egyik órára Judit néni a Tüskevárhoz kapcsolódva azt találta ki, próbáljunk meg ezzel a technikával balatoni tájképet alkotni. A kép annyira jól sikerült, hogy nagypapámnak adtam születésnapjára. Ez a feladat is nagyon tetszett, mert szerettem olvasni Fekete István tájleírásait, például a naplementéről. Tetszett még az eredeti, fekete-fehér film is, mert szeretem a régimódi dolgokat.

Szerintem a Tüskevár azért is jó regény, mert olyan bölcs mondások vannak benne, amelyekből még tanulhat is az ember. Ilyen volt számomra az, amikor István bácsi arra figyelmeztette a fiúkat, hogy vállalják a felelősséget magukért és tetteikért.

Schell Dániel 4.a osztályos tanuló

febr15
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Tüskevár projekt a 4.a-ban - 1.

Teljes nézet
Ebben a tanévben az első közös olvasmányunk volt Fekete István regénye, a Tüskevár. Csináltunk egy projekthálót, ami abból állt, hogy feladatok közül választhattunk. Ezekből én kettő ppt-t készítettem, egyet a Kányavári-szigetről, a másikat pedig „Biciklivel a Kis-Balaton körül” címmel.
Szerettem volna nagyon jól megcsinálni az előadásokat, ezért ellátogattunk a családommal a könyv helyszínére, a Kis-Balatonhoz. Ott körbe jártuk a lápos vidéket, és egy érdekes fahídon besétáltunk a szigetig. A „Búbos vöcsök”tanösvényen bóklászva sok képet készítettünk, azért hogy színesebb legyen a prezentációm. Nagyon érdekes volt látni azokat a helyeket, amikről olyan szépen ír Fekete István.
A könyv olvasása közben azokat a részeket szeretem jobban, amikor Tutajos és barátja, Bütyök kalandjairól szólt a történet. Néha kicsit hosszúnak tűntek a tájleírások, de amikor a helyszínen jártam megértettem miért. Engem is megfogott a táj nyugalma.
Mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el a könyvet és látogasson el a helyszínre, remélem, mindenki megszereti ezt a tájat.

Baráth Vince 4.a osztályos tanuló
febr14
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Gratulálunk Marci!

Teljes nézet

A sakk diákolimpia budapesti döntőjén az 1-2. évfolyamosok versenyében Földes Márton Gábor 2.c osztályos tanulónk 1. helyezést ért el, és így bejutott az országos döntőbe.
A 3-4. évfolyamosok versenyében kerületi bajnokunk, Fetter András (4.b) kemény csaták után a középmezőnyben végzett.
Gratulálunk a fiúknak és mesterüknek, Guba Miklósnak a nagyszerű teljesítményhez. Sok sikert kívánunk Marcinak az országos döntőhöz.
A sakk diákolimpia csapatok közti budapesti versenyére két hét múlva kerül sor, amelyen iskolánk alsó tagozatos négyese küzd a továbbjutásért! Hajrá fiúk!

febr13
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Heti étlap

febr10
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Versenyeredmény

A 6. évfolyamos matematika tanulmányi versenyen Radzik Réka 6.b osztályos tanulónk 2. helyet ért el. Felkészítő: Paksy Sándorné. Gratulálunk a kiváló eredményhez!
febr08
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Kis vendégek az iskolában

Teljes nézet

A jövő tanévi elsős tanítók iskolanyitogató foglalkozáson látták vendégül az iskolába készülő nagycsoportosokat. A programon közel 120 ovis ismerkedhetett, játszhatott együtt a tanító nénikkel.
A következő foglalkozást február 14-én, kedden 17:00 órától rendezzük meg. Szeretettel várjuk az érdeklődő óvodásokat és szüleiket.
febr06
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Heti étlap

jan31
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Szép volt Marci!

Urbánfy Márton 5.c osztályos tanulónk az Országos Serdülő B Diákolimpián cselgáncs sportágban első helyezést ért el. Marci a Ledényi Judo Iskola sportolója, edzője Ledényi Levente. Gratulálunk a sportsikerhez! További eredményes versenyzést kívánunk!

Teljes nézet
Oldal:  1 2 3 ... 51 52 53