Elérhetőségek

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
Budapest 03 Tankerület


Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Cím: 1031 Budapest, Arató Emil tér 1.
OM azonosító: 034848
Telefon/Fax: (1) 368-7818, (1) 430-0186
E-mail: aquincum-a@kszki.obuda.hu


Véletlenszerű Képek

Angliai nyelvtanfolyam Barnstaple-ben - 6.bc
2015/2016 - Angliai nyelvtanfolyam Barnstaple-ben - 6.bc
Képek: 11
dec06
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Nálunk is járt...

dec05
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Heti étlap

dec02
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Környezettudatos Karácsony – 1.a

Teljes nézet
Az Advent Budapesten és a FŐKERT Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a Környezettudatos Karácsony elnevezésű programot, melynek keretében budapesti óvodások és iskolások újrahasznosított és/vagy természetes anyagokkal díszíthettek fel stilizált fenyőfákat.
A kihívás ezzel még nem ért véget! A „FŐKERT” és az „Advent Budapesten téli fesztivál a Városháza parkban” Facebook oldalakon szavazást hirdettek. A nyertes csoportok élménylátogatást kapnak ajándékba fővárosi cégek felajánlásából. De jó lenne köztük lenni!

Az 1.a osztály kis diákjaival és támogató szülői munkaközösségével részt vettünk ezen a pályázaton. A díszeket nagyon rövid határidővel (pár nap alatt) kellett elkészítenünk, rögzítenünk a fákra, és elszállítani a megadott helyre. Szorgos munka folyt a 206-os teremben, míg az első évfolyamos nyílt napra el nem készültek a karácsonyfák, és az egyik anyuka (Valnicsek Edit) legyőzve a belvárosi dugókat, célba is juttatta őket.
Jutalmul könyveket, színes ceruzákat, tollakat, logikai játékot és meghívást kaptunk a Városháza parkba, ahol megtekinthetők az elkészült fenyők.

A gyerekek lelkesen keresgélték a rengeteg fa között a sajátjainkat, és természetesen meg is találták. A szervezők egy kis meglepetéssel vártak bennünket: zenés műsor, ajándék és körhinta. Hazaindulás előtt pedig nagyon jól esett a finom forró almalé.

Mi sem bizonyítja szebben, a kis elsőseink igazi iskolássá értek, hogy az oda-vissza utat tömegközlekedéssel tettük meg, mindenféle fennakadás nélkül. Nagyon büszkék vagyunk rájuk! Köszönjük a szülők és nagyszülő segítségét! ...fotók

Kérjük, szavazzatok fenyőfáinkra! A 61-es és 80-as képet keressétek! A szavazás december 19-ig, 12.00 óráig tart.

Szíjártó Bettina angoltanító
dec02
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Luca napi vásár

nov30
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Gratulálunk Zelma!

Teljes nézet

Tóth Zelma 4.c osztályos tanulónk a Mesés egészség című meseíró pályázaton korosztályában 1. helyezést ért el, s ráadásul még a szerencse is mellé állt, hiszen a fődíjat - egy rodoszi utazást - is megnyerte.
nov30
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Taekwondo-s sikerek

Teljes nézet
Hétvégén rendezte meg a Magyar Taekwondo Szövetség éves Országos Bajnokságát, ahol ifjú iskolai csapatunk az óbudai Tájfun SE színeiben versenyzett 7 kis harcossal. A Budapesten 4 helyen is működő Tájfun SE két versenyközpontú egyesület az UTE és a Goldstars között - nagy meglepetésünkre - a második helyet szerezte meg a csapatversenyben.
Egyéni eredményeink: Halmos Balázs (2.a) II. hely, Száraz Márton (4.d) II. hely, Nemes Richárd (4.d) III. hely, Dalnoki Gergely (4.b) III. hely, Szakály Ábel (5.b) III. hely, Dibusz Balázs (3.c) III. hely, Rada Máté V. hely, és felnőtt versenyzőnk Kaltenecker Erik országos bajnok lett. Felkészítő: Tittmann Tamás testnevelő, szakedző ...fotók

Gratulálunk versenyzőinknek és felkészítőjüknek!

nov30
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Ebédbefizetés

2016. december 8. csütörtök - 07:30-16:00
Pótbefizetés: 2016. december 12. hétfő - 08:00-12:00

Figyelem! 2016. december 12. után nincs lehetőség befizetésre.
nov30
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Open Curtain Drama Festival 2016.

Teljes nézet

Ismét szép eredménnyel végzett iskolánk az idén harmadik alkalommal megrendezett országos angol nyelvű színjátszó versenyen.

Szeptemberben kaptuk a hírt, hogy ismét lesz drámafesztivál. Előző évben a mi iskolánk hozta el az Arany Minősítést, így nem is volt kérdés, hogy induljunk-e. Hatalmas lelkesedéssel vetettük bele magunkat a munkába. A színdarab kiválasztása nem okozott nehézséget, hiszen a 4.d osztály tanítója Csoma Csilla egyik régi vágya teljesült azzal, hogy a darabot a kisfiúról - aki nem szeretett volna iskolába járni - színre vigyük. Ami viszont nagyon nehéz volt, az a szereplők kiválogatása. Csupa lelkes gyerek közül került ki végül az a 12+1 gyerek, aki idén Silver Minősítést kapott, azaz a második helyen végzett ezen a fantasztikus versenyen, melynek a Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola adott helyet.

nov29
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Versenyeredmény

Teljes nézet

Az elmúlt pénteken rendezték meg kerületünkben a III. korcsoportosok úszóversenyét, ahol iskolánk tanulói ismét kiemelkedően szerepeltek.
Örkényi Blanka a lány hátúszás kategóriában nem talált legyőzőre, aranyérmes lett. Ezüstéremnek örülhetett gyorsúszásban Báti Boróka, mellúszásban pedig Pető Karina. Kikindai Ambrus hátúszásban szerzett bronzérmet.
Leány váltó csapatunk idén is kerületi bajnok lett, és a rögtönzött versenyen kívüli vegyes-váltó futamon is az Aquincum diadalmaskodott.

Gratulálunk versenyzőinknek!
nov28
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Adventi koszorúkészítés a felső tagozaton

Teljes nézet

Az adventi készülődés hagyományossá vált első programja a felső tagozatos diákok közös koszorúkészítése. A délutáni kézműves foglalkozásokon 45 tanuló vett részt. Ötletes megoldások váltak valóra. Az ügyes kezek szebbnél szebb koszorúkat készítettek természetes alapanyagok felhasználásával. A legtöbb felső tagozatos osztályban az itt készült koszorúk adják majd a közös gyertyagyújtás örömét. ...fotók

Rákosi Gabriella szervező


nov24
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Adventi készülődés a 4.a-ban

Teljes nézet

A 4.a osztályban minden évben az adventi koszorú elkészítésével kezdődik a karácsonyi készülődés. Szülőkkel együtt készültek a szépséges alkotások. Sokféle anyaggal dolgoztunk, ki-ki ízlése szerint választhatott a gyertyákból, termésekből, szalagokból. Igazi közösségépítő program volt ez a délután.

Budai Judit osztályfőnök
nov24
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Versenyeredmények

Bolyai anyanyelvi csapatverseny regionális forduló


3. évfolyam
6. hely
Hörömpöli-Tóth Eszter, Király Nelli, Németh Zsófia, Wavrik Julianna - 3.b
Felkészítő tanár: Feketéné Veres Kinga

4. évfolyam
9. hely
Varga Luca, Putz Lilla, Ficzere Anna, Szöllősy Panna
Felkészítő: Budai Judit

6. évfolyam
3. hely
Hangodi Hajnalka, Kovács Dorina, Örkényi Blanka, Radzik Réka - 6.b
Felkészítő tanár: Borvendégh Emőke

7. évfolyam
5. hely
Kanizsai Péter, Bónyai Péter, Arnold Ákos, Arnold Gábor - 7.b
Felkészítő tanár: Szabó Perpétua Margit


Gratulálunk versenyzőinknek és felkészítő tanáraiknak!
nov23
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

ÖKO-ART - Alkoss és használd újra!

Teljes nézet
A 4.c osztály november 22-én ellátogatott a Marczibányi Téri Művelődési Központba, hogy ÖKO-ART - KÖRNYEZET ÉS MŰVÉSZET - ALKOSS ÉS HASZNÁLD ÚJRA! címmel egy igazán komoly, érdekes és hasznos foglalkozáson vegyen részt.

A szemléletformáló foglalkozást mozgásos játékkal, beszélgetéssel kezdtük, mely gyorsan ráhangolta a gyerekeket a témára. Sok kérdést vetett fel a foglalkozásvezető Zsuzsa néni, melyekre bizony sokszor nem is volt egyszerű válaszolni. Aztán fotókat kaptak a gyerekek a környezetszennyezés különböző, néha elrettentő módjairól. Egy képet arról a teknősről, akinek a szájából egy nejlon zacskó lógott ki, vagy egy másikat egy folyóról, amelynek a tetejét borító rengeteg szeméttől nem is látszott a víz. Illetve egy albatrosz fiókáról, akit a szülei csupa szeméttel etettek meg, és belepusztult. Minden fotó egy-egy történetet mesélt el nekünk. Ezek a történetek szembesítettek minket azzal, hogy mi, emberek felelősek vagyunk a környezetünkért. Megegyeztünk abban is, és példákat hoztunk rá, hogy mind a természet, mind az ember képes hulladékot termelni, de e kettő között azért óriási különbség van.
nov22
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Mesék délutánja

Huber Kíra és Neszvecskó Vivien beszámolója (7.a)


Teljes nézet
2016. november 18-án rendeztük meg a Mesék délutánja című hagyományos programunkat iskolánkban. A mesét mindenki szereti, és a kürtős kalács sem maradhatott el ezen a napon, hiszen azt is mindenki szereti.

Az alsósok 3 órakor kezdtek, a felsősök 5 órakor kerültek sorra, majd egészen 8 óráig zajlott a program. Előzetes jelentkezés alapján annyi vállalkozó volt a meseolvasásra, hogy egész idő alatt folyamatosan lehetett mesét hallgatni a rendezvényteremben.
A sok-sok meseolvasás közben, 5 órától Néder Janka és édesapja szórakoztatta a nagyérdeműt az Együgyű Mihók című bábjátékkal.

A 7.a osztály lány tagjai 6 órakor gyülekeztek a rendezvényteremnél. 6:15-kor bementek, hogy jusson hely nekik az előadótér közelében. 6:30-kor került rájuk a sor, és mind a négyen helyet foglaltak a kényelmes kis kanapén. Neszvecskó Vivien kezdte a mesélést. Kicsit izgult, hiszen sok érdeklődő gyermektekintet szegeződött rá. Megfogta a mikrofont, és belekezdett a furfangos és tanulságos mese olvasásába. Ezután Huber Kíra következett. Ő nem izgult annyira, hiszen ő az előző évben is szerepelt. A harmadik mesemondó Csontos Zsófia volt. Neki egy kicsit rövidebb meséje volt. Ennek ellenére ez a mese is nagyon tetszett a közönségnek. Végezetül Nemes Nóra zárt egy igen rövid, de mégis aranyos kis történettel. Amikor mindenki befejezte a mesélést a lányok közül, nagy tapsvihar következett. Amikor felálltak a kanapéról, hogy kimehessenek a teremből Gábor Éva néni a kezükbe nyújtott egy totót, amin mesefigurák szerepeltek. Különféle kérdésekre kellett választ adni. Ezek után a kis csapat elindult felfelé a saját termükbe, hogy összepakolják a maradék holmijukat. Nagy meglepetésükre meglátták az ajtó előtt a régi osztályuk lány tagjait. 10 perc beszélgetés után Kíra felvetette, hogy volna-e kedvük kitölteni a totót együtt. A válasz egy határozott igen volt, hiszen ez egy jó kis móka. Nem mellesleg a jó megoldásokért csoki is járt! Hosszas ötletelés és nevetés után megszületett a kész lap. Mindannyian lementek az aulába és bedobták a papírt a kijelölt kosárkába.

Akik nem akartak mesét hallgatni azok is találtak maguknak kellemes időtöltést. Az egyik teremben folyamatosan rajzfilmeket vetítettek. Itt is el lehetett tölteni az időt. Mézga család, Lolka és Bolka, Doktor Bubó és más hasonló rajzfilmek biztosították az idelátogatók aznapi meseadagját.

Majd eljött a nap legrosszabb része, a hazamenetel. Hosszas búcsúzkodás után, csoportokba verődtek, ki merre lakik hazamentek.

Nagyon klassz délután volt. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Érdemes volt ott maradni és ajánljuk mindenkinek, hogy jövőre is részt vegyen rajta! ....a fotókat itt nézheted meg!
Oldal:  1 2 3 ... 48 49 50