Elérhetőségek


Fenntartó: Klebelsberg Központ
Észak-Budapesti Tankerületi Központ

1033 Budapest, Fő tér 1.

Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
1031 Budapest, Arató Emil tér 1.
OM azonosító: 034848
Telefon/Fax: +36 1 430-0186; +36 1 368 7818; mobil: +36 30 316 3106
E-mail: titkarsag(pont)aquincum(kukac)ebtk(pont)hu


Véletlenszerű Képek

KRESZ 8 - országos döntő
2015/2016 - KRESZ 8 - országos döntő
Képek: 21
febr03
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

DÖK News - Bemutatjuk Török Ildikó tanítót

Teljes nézet
Munkatársainkat bemutató sorozatunk következő részében Török Ildikó tanítónővel beszélgetett Ferenc Andrea, a 6.d osztály tanulója.

- Mi volt az óvodai jele?
- Cseresznye.

- Van-e olyan gyermekkori csínytevése, amit szívesen megosztana az iskola diákjaival?
- Igazából egyetlen konkrét csínytevést sem tudnék feleleveníteni. Szamárpadban kellett ülnöm az általánosban, talán ez mindent elmond. Nagyon rossz gyerek voltam.

- Hogyan emlékszik vissza a kamaszkorára? Mi a legkedvesebb emléke?
- Érdekes módon kamaszoromra lenyugodtam. Imádtam a mozit, minden szombaton oda mentem. Gyűjtöttem is a jegyeket. Rengeteg volt belőle.

- Mikor volt legmesszebb Magyarországtól? Merre utazott?
- Lengyelország és Horvátország, de van még jó pár hely a bakancslistámon.

- Mire vagy kire a legbüszkébb?
- A fiamra. Ő a legjobb dolog az életemben. Nagyon büszke vagyok rá, mert önzetlen szíve van és hatalmas empátiával lett megáldva. Minden lelki rezdülésre képes felfigyelni, szuper radarjai vannak. Azonnal megérzi bármilyen kis hangulatváltozásom. Nagyon egyedi kisfiú.

- Mit tenne, ha egy napra láthatatlanná válhatna?
- Szerintem a frászt hoznám pár emberre, és közben jókat nevetnék.

- Tud-e főzni, megosztaná-e velünk a kedvenc ételének receptjét?
- Tudok főzni és szeretek is. A specialitásom a ragu alla Napoletana, nagyon szeretjük.

Hozzávalók
• 500 g marhahús
• 1 közepes db vöröshagyma
• 1 közepes db sárgarépa
• 2 ek olívaolaj
• 1 gerezd fokhagyma
• 125 ml vörösbor
• 400 g konzerv paradicsom
• 1 db babérlevél
• 0.3 kk fekete bors (6 darab)
• só ízlés szerint
• bors ízlés szerint
• 5 dl alaplé

Elkészítés
1. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A húst kockákra vágjuk.
2. Egy serpenyőben a húst, hagymát és a sárgarépát adagonként 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk, sóval fűszerezzük, egy lábasba tesszük.
3. A pecsenyezsírt felöntjük a levessel, borral és a paradicsommal, felfőzzük, és a húsra öntjük.
4. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a babérlevelet és a fekete borsot. Felfőzzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 4 órát főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük.

- Ön szerint miért jó felnőttnek lenni?
- Őszinte legyek? Nem jó felnőttnek lenni. Arra emlékszem, már gyerekként is sírtam, hogy nem akarok felnőni. Gyereknek lenni a legszuperebb dolog, felhőtlen, boldog, szabad. Valahol, talán pont ezért, lélekben mai napig nem nőttem fel, és nem is szándékozom. „Ha elveszítjük gyermeki énünket, akkor válunk felnőttekké.” …vagy valami ilyesmi a kedvenc idézetem. Azért is szeretek gyerekekkel foglalkozni, mert közöttük egy kicsit én is gyerek maradhatok.

- Ha bármilyen varázsereje lehetne, mi lenne az?
- Varázsütésre megoldanám a takarítást és mosogatást. Ki nem állhatom őket.

- Végezetül jöjjön néhány villámkérdés. A görögdinnyét késsel vagy kanállal eszi?
- Kézzel–lábbal… ja neeehem, kézzel és szájjal!

- Mekkora sebességgel törhet ki egy nagyobb tüsszentés?
- 100 km/óra?

- Végezetül szeretném megkérdezni Öntől, hogy kinek adja át az iskola dolgozói közül a stafétabotot, akivel a következő riportomat készíthetem?
- Kupper Anna tanárnőnek.